Koulun ovet aukeavat klo 8.00. Toinen tunti alkaa aamunavauksella luokissa klo 9.40.
Tuntien aikataulu:
I 8.10-9.25
II 9.40-10.55
III 11.10-12.25/12,.55 (mikäli ruokavuoro kesken tunnin)
IV 13.10-14.25
V 14.35-15.50
Ruokavuorot:
Klo Luokat
12.05 - 12.25 abit ja nelivuotiset
12.25 - 12.45 lukion kakkoset
12.45 - 13.10 lukion ykköset
Tiistaisin klo 10.55-11.10 tai muuna sovittuna ajankohtana pidetään ryhmänohjaajan tuokio kotiluokassa.
Kouluruokailu järjestetään ravintola Aurinkosalissa Sodexhon toimesta. Oppilaille on vapaasti tarjolla keitto-, kasvis- ja liharuuat.
Ruokalaan jonotetaan omien ruokavuorojen mukaisesti käytävässä ja siellä noudatetaan hyviä ruokailutapoja:
keskustellaan rauhallisesti
ei pidetä yllä päähineitä tai ulkovaatteita
reppu viedään omalle paikalle ennen ruuan noutamista
ei pidetä kännyköitä esillä
ruokaa otetaan saman verran kuin syödään
Mahdollisesta erityisruokavaliosta pitää ilmoittaa itse ruokalan henkilökunnalle.
Ruokavuorot ilmoitetaan ensimmäisenä koulupäivänä. Poikkeus omaan ruokavuoroon tulee sopia opettajan ja ruokalan kanssa erikseen. Kyseisessä ruokailuvuorossa olevilla oppilailla on aina etuoikeus ruokailupaikkoihinsa. Arviointiviikoilla ruokala on avoinna heti peruskoulun ruokavuoron päätyttyä klo 11.40.
Wilma on hallinto-ohjelma, jonka aktiivinen seuraaminen on ensiarvoisen tärkeää. Koulun viestintä tapahtuu pääosin Wilman kautta.
Wilman avulla voi
seurata ja selvittää poissaoloja
seurata suorituksiasi
tehdä opintojaksovalinnat
tarkistaa työjärjestyksen
lukea tiedotteita ja viestejä
tutustua opetussuunnitelmaan ja opintojaksokuvauksiin
ilmoittautua uusintoihin ja tentteihin
Wilma on opettajien ensisijainen viestintäkanava huoltajien ja opiskelijoiden suuntaan. Opiskelijat ja alle 18-vuotiaan opiskelijan huoltajat saavat Wilman salasanat ja tunnukset ryhmänohjaajalta.
Kurssitarjotin pyritään laatimaan siten, ettei koulupäiviin muodostuisi hyppytunteja. Kaikissa ainevalintayhdistelmissä niitä ei voida välttää. Hyppytuntiesi kohdalle voit etsiä tarjottimelta jonkin toisen opintojakson. Hoidathan opintojaksomuutokset aina ennen periodin alkua opinto-ohjaajan tai aineenopettajan kanssa.
Saat käyttöoikeuden säilytyslokeroon maksamalla 30 euron panttimaksun kouluisännälle. Jos kadotat avaimesi, menetät panttimaksusi ja joudut maksamaan lisäksi 30 euroa. Uuden avaimen saat uutta panttimaksua vastaan.
Koulun kotisivujen yhteydessä olevasta kalenterista voit tarkistaa lukio-opintoihin liittyvät tärkeät päivämäärät. Kalenteriin on merkitty esimerkiksi periodien alkamis- ja päättymisajankohdat, arviointiviikko ja kokeiden ajankohdat sekä koulun yhteiset tapahtumat, kuten teemapäivät tai juhlat.
Muistathan täydentää opiskelijatietolomaketta Wilman lomakkeissa aina kun muutoksia tietoihisi (muutto, puhelinumero...) tulee. Sekä opiskelijoiden että huoltajien tiedot täydennetään oman Wilman kautta.
Toisen asteen maksuttoman koulumatkan raja on seitsemän kilometriä. Matkat korvataan joukkoliikenteen mukaan. Jos opiskelijalla ei ole mahdollisuutta käyttää joukkoliikennettä, matkakustannukset korvataan laskennallisesti oman matkustustavan perusteella.
Koulumatkatukea haetaan erikseen joka lukuvuosi. Koulumatkatukihakemus KM 1 (voit myös hakea kansliasta) palautetaan koulusihteerille.
Yhteiset säännöt ovat miellyttävän ja turvallisen yhteisön peruspilari. Lue ja sisäistä Herykin järjestyssäännöt huolella.
Kunnioita itseäsi ja muita
Kunnioita koulun ja toisten ihmisten omaisuutta
Noudata annettuja ohjeita
Ole paikalla ja saavu ajoissa
Tee annetut tehtävät
Käyttäydy asiallisesti
Pysy koulun alueella (koskee peruskoulua)
Noudata liikennesääntöjä koulumatkoilla ja siirtymisissä koulupäivän aikana
Pidä koulu ja ympäristö siistinä
Oppitunneilla ei saa käyttää mobiililaitetta tai tietokonetta ilman opettajan lupaa. Mobiililaitetta voi käyttää rehtorin tai opettajan luvalla henkilökohtaiseen terveydenhoitoon. Oppilas/opiskelija säilyttää laitteita omalla vastuullaan poissa näkyvistä, esim. laukussa. Ruokailussa laitteiden käyttö on kielletty. Välitunnilla suositellaan välttämään mobiililaitteiden käyttöä.
Päihteiden hallussapito ja käyttö on kielletty
Vaarallisten esineiden ja aineiden tuominen kouluun on kielletty
Koulu voi käyttää kurinpidollisia toimenpiteitä, jos koulun järjestyssääntöjä ei noudateta
1. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä ja tuntea olonsa turvalliseksi.
2. Kaikki ovat yhdenvertaisia.
Yhdenvertaisuuslaki 8 §
“Ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.”.
3. Suhtaudu muihin ennakkoluulottomasti. Tutustu ihmiseen, älä tee negatiivisia oletuksia ulkoisen olemuksen perusteella.
4. Kunnioita yksityisyyttä. Jokainen määrittelee omat fyysiset ja psyykkiset rajansa.
5. Kohtele muita ystävällisesti ja asiallisesti. Älä pilkkaa, häiritse, kiusaa tai nolaa ketään.
6. Ota toiset huomioon. Anna tilaa, kuuntele ja kannusta.
7. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista tahallisesti tai tahattomasti.
8. Puutu, jos koet tai näet häirintää, kiusaamista tai asiatonta kohtelua. Kerro tilanteesta jollekin koulun aikuiselle.